Om oss

Hur lägger man ett nytt golv? Hur byter man tak på huset? Kan man måla på egen hand eller är det ett projekt som mår bäst av att skötas professionellt? Vem har rätt att ärva i samband med ett dödsfall och vem ska ha vårdnaden om barnen i samband med en separation eller skilsmässa? Livet är fullt av frågor och vår ambition är att försöka ge svar på så många av dessa som det bara är möjligt.

Vi kommer från olika bakgrunder och vi jobbar med olika saker. Det ger oss också olika perspektiv på många av de frågor som dyker upp. En styrka, i vårt tycke. Vi anser att det kan skapa mer dynamik och lite mer fördjupad kunskap i de texter vi skriver. Istället för att bara skrapa på ytan så kan vi ger oss ner lite mer på djupet. Att vi kommer att skriva om de saker vi besitter kunskap om – både från livet och från våra respektive yrken – är självklart. Men, vi kommer också att skriva om sådant som intresserar oss själva – även om vi kanske inte kan så mycket om dessa ämnen egentligen. Det vi inte kan, det tar vi reda på och lär oss om!

Vad händer i världen, vad händer i Sverige och hur påverkar detta din vardag i den lilla stad du bor i? Vi ska försöka hitta röda trådar och ge historiska tillbakablickar som kan få oss att förutspå framtiden lite enklare. Det stora fokuset ligger emellertid på nuet. Vad händer här och nu? Vi brinner för träning och hälsa – det är den minsta gemensamma nämnaren mellan oss – och vi kommer att skriva mycket om välmående, om motion, om vikten av rätt kost och om hur du kan må bättre både fysiskt och psykiskt. Vi kommer även att skriva om vikten av hjälp. Kan exempelvis du må bättre av att besöka en tandläkare? Vi ska förklara varför.

Kort sagt: detta blir en sida om allt möjligt och därmed ska det också finnas något intressant för alla. Välkommen!