Fixa Riskettan i Stockholm

För att ta körkort måste du först klara av det som kallas Riskettan. Här får du reda på vad Riskettan är för något och var i Stockholm du kan fixa den.

Om du ska ta körkort så behöver du ta dig igenom en hel del olika test och utbildningar. En av dessa är Riskettan. Du har säkert hört talas om den, men har du koll på vad den innebär? Om inte, läs vidare så får du reda på det.

Risk 1, som den egentligen heter, är en del av de obligatoriska utbildningar som du måste ta dig igenom på vägen mot körkortet. När du går den kursen får du lära dig om risker i trafiken och den statistik som finns om detta. Till exempel om hur alkohol, droger och trötthet påverkar dig som förare. Du får även lära dig om vilka distraktioner som finns och om olika beteenden som kan påverka dig. Allt för att du ska ta bättre beslut och bli en bättre bilförare.

Boka in dig på den viktiga Riskettan

Du bokar in dig på Riskettan via en körskola. Om du inte redan går på en körskola är det bara att välja vilken som. I Stockholm finns det många att välja på. Ta gärna någon som finns nära dig så blir det praktiskt lättare för dig att genomföra kursen. Du kommer ju även att behöva gå Risktvåan, så då kanske du vill genomföra den på samma ställe.

Riskettan gör man oftast vid ett tillfälle och hela kursen brukar ta cirka 3-4 timmar. Det är en viktig del i din körkortsutbildning. Den är till för att öka allas medvetenhet om riskerna i trafiken. Därigenom hoppas man kunna sänka antalet olyckor i Sverige, vilket alla har glädje av. Ju fler riskmedvetna förare på våra vägar, desto bättre!

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: riskettanstockholm.nu