Anlita exemplarisk hjälp för flyttstädning i Stockholm

När det är dags att lämna en bostad i Stockholm för en ny ska man alltid göra en flyttstädning. När städningen är klar kan man lämna nycklarna vidare.

Plötsligt står man där. Tusen saker att göra, helst på samma gång. Det är dags att genomföra den planerade flytten. Den kan vara efterlängtad men det är verkligen tusen saker att göra samtidigt. Har man haft lite tur så kanske man får tag i den nya bostaden några dagar innan inflyttning. Alternativt kanske man har möjlighet att magasinera lite möbler några dagar.

Man ska flyttpacka och se till att ha bärhjälp. Någonstans i allt ska man helst också jobba, leva, följa barnen på fotbollsträning och äta vällagade näringsrika middagar. Det är inte så konstigt att man känner att stressen hänger som en tung, våt yllefilt över en. Även om man ser framåt mot den nya bostaden är det stressigt.

Flyttstädning är inget man dagdrömmer om

Man försöker visualisera nya blivande ljuva minnen framför sig. Julaftnar, barnkalas, tonårsutbrott och middagar. Saker som hör livet till. Dock kan det vara svårt att fokusera på nuet och allt som ska göras på samma gång, som att flytta och flyttstäda. Det är då man inser att det är okej att skaffa hjälp. Ett sätt att få hjälp är att ringa en flyttfirma.

Bara att låta en flyttfirma komma och packa och flytta sakerna är guld värt. Då kan man mer fokusera på att se till att livet i övrigt flyter på. Det kanske är värt att bo på hotell en natt eller två för att komma undan lite och slippa se kaoset. Dock finns det mängder med saker kvar att göra innan man kan lämna över nycklarna till nästa innehavare.

Anlita proffs för att fixa flyttstädning

Det som händer när man flyttat alla möbler och saker är att man ser alla skav och annat som dolts bakom diverse möbler. Dessutom kommer alla dammråttor fram. Man börjar undra vilken sunkig och snuskig familj som bott där. Man inser att det helt klart är värt att lägga ut städningen på en firma som arbetar professionellt med flyttstädning. Man vet att de kan detta med just städning vid en flytt.

En firma som arbetar med flyttstädning har lång erfarenhet av att städa ur olika bostäder, allt ifrån små lägenheter till stora villor på flera våningar. De har därför en checklista som de betar av så att ingenting missas. Det är allt från att torka ur kyl och frys, till lister och att tömma golvbrunnen i duschen. Utöver det kan man be dem att exempelvis tvätta fönster om det är något som ska ingå.

Flyttstädning av en erfaren firma

Hos en del hyresvärdar är det krav på att fönstertvätt ingår, hos andra är det inte lika viktigt. Det gäller att kolla upp vad som gäller om man är osäker. Låter man en firma sköta flyttstädningen ingår det även garanti i det hela. Det är ju så att även en firma kan göra misstag och missa någon detalj, det är mänskligt. Alternativt kan det också vara så att den som flyttar in inte är nöjd. Då får firman komma och göra om det som missats.

Att anlita en firma för flyttstädning gör garanterat att stressen lättar lite. Den släpper förmedlingen inte helt, men all avlastning är bra. Det kan helt klart vara värt att anlita städfirman för att själv kunna se innebandymatchen när barnet gör sitt första mål. Ibland behöver man göra små prioriteringar i vardagen för att hitta guldkornen. Snart har man lämnat över nycklarna till nästa boende. Då kan man njuta av livet i den nya bostaden där man ska skapa nya ljuvliga minnen.