Gör en golvslipning istället för att slänga Stockholms gamla golv

Många byter ut sina gamla trägolv i Stockholm istället för att göra en golvslipning. Kanske är vi fortfarande förförda av den gamla devisen “slit och släng”.

Det är en märklig trend att slita ut gamla kök och golv för att lägga in nya. Ofta har dessutom de nya inredningsdetaljerna betydligt sämre kvalitet än de gamla. Ett gammalt trägolv kan till exempel slipas flera gånger. Om golvet är ett massivt trägolv kan det i princip slipas hur mycket som helst.

Uttrycket “köp, slit och släng” var tänkt som någonting positivt en gång i tiden. Då var det 60-tal och höjden av lycka var att köpa engångsartiklar till picnicen och sedan slänga ut dem i havet. Men det moderna konsumtionssamhället gjorde inte direkt några underverk för miljön.

Varför slita och slänga när du kan göra en golvslipning?

Tanken att man helt enkelt kan riva ut allt som man har tröttnat på för att ersätta med nytt är relativt ny. Förr hade man inte råd med nya kök vart tionde år, utan fick helt enkelt rusta upp det man hade. Det är fullständigt rimligt att göra även med ett gammalt golv.

Om du gör en golvslipning i Stockholm istället för att lägga nytt golv sparar du på miljön och du bevarar ett golv som det säkert inte är något fel på. Dessutom är det mycket billigare än att köpa nytt. Kort sagt finns det mycket att vinna på att reparera och restaurera snarare än att slita och slänga.

Hitta rätt golvslipningsfirma i Stockholm hos https://www.stockholmsgolvslipning.nu/.